Fiber Internet, dünyanın en hızlı Internet erişim teknolojisidir. Dünyada sayılı ülkede sunulan fiber Internet'in hızı sayesinde, dilediğin müziği tıkladığın an dinleyebilir, merak ettiğin filmi bir dakikadan çok daha kısa bir sürede indirebilir veya anında izleyebilirsin. Ayrıca, en büyük dosyaları bile göz açıp kapatıncaya kadar paylaşabilir, en gelişmiş online oyunları rahatlıkla oynayabilirsin.
ADSL ve VDSL'de eski telefon kabloları ile Internet'e bağlanmaya çalışırken, Fiber İnternet'te içinden ışık geçen fiber optik kablolarla Internet'e bağlanırsın.
Neden Hızlıdır ?
Fiber internet, çok yüksek hızlı geniş bant internet erişimi imkanı veren bir hizmettir. Altyapısında fiber optik kablolar kullanılır. Fiber optik kablolar, bakır kablolardan farklı olarak bilgiyi elektriksel sinyaller ile değil ışıkla aktarır. Böylece daha fazla bilgiyi, çok daha yüksek hızlarda, çok uzak mesafelere kesintisiz olarak ulaştırır.
Fiberoptik
Fiberoptik ya da Optik fiber, kendi boyunca içinden ışığın yönlendirebildiği plastik veya cam fiberlerden oluşmuş bir optik fiberdir. Optik fiberler diğer iletişim malzemelerine oranla uzun mesafelerdeki veri iletişiminin daha hızlı ve yüksek değerlerde yapılabilmesine olanak verdikleri için fiberoptik haberleşme sistemlerinde çok sıklıkla kullanılmaktadırlar. Metal kablolar yerine fiber kabloların kullanılmasının nedeni, daha az kayba neden olmaları ve elektromanyetik etkileşimden etkilenmemeleridir. Optik fiberler aynı zamanda birçok sensör (alıcı) ve benzeri uygulamaların yapımında oldukça sık olarak kullanılmaktadırlar.
Işık, iç yansımalar aracılığıyla Optik fiberin merkezinde tutulmaktadır. Bu sayede fiber bir dalga kılavuzu gibi hareket etmektedir. Çoklu yayınma hatlarını ya da çapraz modları destekleyen fiberlere çok modlu fiberler (İngilize, multimode fibers- MMF) denilir. Sadece tek bir modu destekleyen fiberlere ise tek modlu fiberler (İngilizce, singlemode fibers - SMF) denilmektedir. Çok modlu fiberler genellikle geniş çaplı bir merkeze sahiptir ve daha çok gücün iletilmesinin gerekli olduğu kısa mesafeli iletişim hatlarında kullanılırlar. Tek modlu fiberler ise 200 metrenin üzerindeki iletişim hatlarında kullanılmaktadırlar.
\r\nFiberoptik kabloları birbirine eklemek elektrik tellerini ya da kablolarını eklemekten çok daha karmaşık bir işlemdir. Fiberlerin birleştirilecek uçları dikkatlice yarılmalı ve mekanik olarak ya da elektrik arkı ile eritilerek birleştirilmelidir. Ayrıca daha sonra ayrılabilecek şekilde tasarlanmış özel konnektörler de mevcuttur.
\r\nTelekom ve lokal ağ alt yapılarında kullanılan tek modlu ve çok modlu fiberleri eklemenin en sağlam ve en az ışık kayıplı yolu füzyon ek tekniğidir. Bunun için fiber optik ek aletine (bir diğer değişle füzyon ek aletine) ihtiyaç vardır. Günümüzde kullanımı oldukça kolaylaşmış ve fiyatları düşmüş olan bu cihazlar fiberleri otomatik olarak hizalar, ve 2200 dereceye varan ısılarda kaynak yapar.
Firmamız profesyonel teknik destek ve güvenilir satış sonrası hizmet anlayışı ile sektörde 30. yılına yaklaşmaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusun da, yüzlerce çözüm ortakları ve geniş distribütör ağı ile çalışmaktadır. Firmamız yurt dışından ithal ürünler getirerek, birçok ürünün distribütörüdür. Dünyada ki bilgisayar ve elektronik pazarın da, birçok markayı Türk insanının beğenisine sunan firmamız; Dünyada ki teknolojiyi devamlı takip ederek, en son çıkan ürünleri, müşterisine ulaştırmaktadır.. Devamı..