USB bellek çubukları, verilerimizi bilgisayarlar arasında taşımayı son derece kolaylaştırıyorlar. Ancak taşınabilir olmaları, aynı zamanda kolay kaybolabilmesi anlamına geliyor. Donanımsal bir şifreleme çözümü kullanmak istemiyorsanız, yakın seviyede koruma sunan bu ücretsiz yazılımları deneyebilirsiniz.
1. Dosyaları kendiniz şifreleyin
USB belleğinizi şifrelemeden ona bir parola atamanız mümkün değil. Ancak tüm USB belleğinizi şifrelemekle uğraşmak istemiyorsanız ve belirli dosyaları şifrelemeniz yetecekse, bunu kendiniz yapabilirsiniz.
Word, Excel gibi birçok yazılım, dosyaları şifreli olarak kaydetmenize izin veriyor.
2. Şifreli / parola korumalı bir bölüm oluşturun
Verilerinizi şifreleyebilen birçok araç var. Ancak bunların çoğu, bilgisayarda çalışabilmek için yönetici izinlerine ihtiyaç duyuyor (TrueCrypt de bunlara dahil). Dolayısıyla yönetici izinlerine sahip olmadığınız yerde verilerinizi aktarmanız sorun haline geliyor.
Rohos Mini Drive ise yönetici haklarından bağımsız olarak çalışabiliyor. Aracın ücretsiz sürümü USB diskinzde 2GB'a kadar gizli, şifreli ve parola korumalı bölümler oluşturabiliyor. Araç, AES 256 bit anahtar uzunluğuna sahip şifreleme yapıyor.
Rohos Mini Drive, direkt olarak flaş sürücünüze yüklendiğinden yerel sisteminizde şifreleme sürücülerinin yüklü olmasına ihtiyaç duymuyor.
Yazar : Chip
Firmamız profesyonel teknik destek ve güvenilir satış sonrası hizmet anlayışı ile sektörde 30. yılına yaklaşmaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusun da, yüzlerce çözüm ortakları ve geniş distribütör ağı ile çalışmaktadır. Firmamız yurt dışından ithal ürünler getirerek, birçok ürünün distribütörüdür. Dünyada ki bilgisayar ve elektronik pazarın da, birçok markayı Türk insanının beğenisine sunan firmamız; Dünyada ki teknolojiyi devamlı takip ederek, en son çıkan ürünleri, müşterisine ulaştırmaktadır.. Devamı..